ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Γενικές πληροφορίες

Η ανάγκη της αυτοάμυνας

Τα συνεχώς αυξανόμενα κρούσματα εγκληματικών ενεργειών στην εποχή μας έχουν δημιουργήσει αυξημένη ζήτηση για άριστα εκπαιδευμένα στελέχη στην ασφάλεια και στην προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Εκτός όμως από το επαγγελματικό επίπεδο, σημαντικό είναι και ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά να μπορεί να αμυνθεί και να προστατεύσει τον εαυτό του σε μια ενδεχόμενη επίθεση.

Τι σημαίνει Αυτοάμυνα και Αυτοπροστασία;

Με τη λέξη «Αυτοάμυνα» εννοούμε την άμυνα του εαυτού μας, δηλαδή την υπεράσπιση της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας ή της περιουσίας μας σε μια απειλή ή κίνδυνο.

Οι όποιες ενέργειες γίνουν για την αποφυγή του κινδύνου, ανήκουν στον τομέα της Αυτοπροστασίας. Αφορά τόσο τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να παίρνουμε ώστε να μειώνουμε τις πιθανότητες να γίνουμε στόχος επιθετικής ενέργειας, όσο και τις συγκεκριμένες ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να αποφύγουμε τον επερχόμενο κίνδυνο, όταν αυτός έχει πλέον αναγνωρισθεί.

Οι πολεμικές τέχνες αποτελούν αυτοάμυνα;

Η αυτοάμυνα δεν πρέπει να συγχέεται με τις πολεμικές τέχνες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί σε παλαιότερες εποχές και εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες από αυτές του αστικού περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε. Δανείζεται τεχνικές από συστήματα πολεμικών τεχνών που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές, αλλά ταυτόχρονα τις εμπλουτίζει και τις απλοποιεί ώστε να μπορεί να τις εφαρμόσει ο καθένας υπό πραγματικές συνθήκες απειλής ή κινδύνου.

Ποιος μπορεί να ασχοληθεί;

Η αυτοάμυνα δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα νέα με καλή φυσική κατάσταση και εμπειρία σε αθλητικές δραστηριότητες. Απευθύνεται σε όλους, ανεξαρτήτου ηλικίας ή φύλου και ιδιαίτερα στον ευπαθή πληθυσμό (ηλικιωμένοι, γυναίκες, παιδιά), οι οποίοι λόγω αδυναμίας τους, είναι στατιστικά στοχοποιημένοι ως υποψήφια θύματα επίθεσης.

Τι προσφέρει ο Σύλλογος SD-CAT ;

Ο Σύλλογος Αυτοάμυνας & Αυτοπροστασίας SD-CAT (Self Defence Combative Arts Training) που εδρεύει στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, Κωνσταντινουπόλεως 18 (κοντά στο σταθμό του μετρό) δημιουργήθηκε για να καλύψει τις ανάγκες των πολιτών στην εκμάθηση τεχνικών αυτοάμυνας και αυτοπροστασίας.

Απευθύνεται σε άντρες που θέλουν να μάθουν αποτελεσματικές τεχνικές για να μπορούν να προστατεύσουν τον εαυτό τους, την οικογένεια και την περιουσία τους σε μια ενδεχόμενη απειλή ή επίθεση, σε γυναίκες που μπορεί να πέσουν θύματα κλοπής, σωματικής κακοποίησης ή βιασμού, σε παιδιά και εφήβους που μπορεί γίνουν θύματα σχολικού εκφοβισμού, bullying, σε Σώματα Ασφαλείας και Στελέχη Υπηρεσιών Ασφαλείας που αναζητούν περισσότερη εξειδίκευση προσαρμοσμένη στις ανάγκες του επαγγέλματος τους.

Ποια συστήματα εκπαίδευσης χρησιμοποιεί ο σύλλογος SD-CAT ;

Ο σύλλογος SD-CAT έχει το δικό του σύστημα Αυτοάμυνας και Αυτοπροστασίας SD-CAT Combative. Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται στο SD-CAT είναι απλές, εύκολες στην εκμάθηση και στην εφαρμογή τους και ταυτόχρονα αποτελεσματικές, βασισμένες σε πραγματικά σενάρια επιθέσεων, ώστε ο εκπαιδευόμενος να μπορεί να ανταπεξέλθει και να αντιμετωπίσει μια ενδεχόμενη επίθεση.

Ο σύλλογος SD-CAT εφαρμόζει τη μέθοδο TACTICAL SELF DEFENCE COMBAT TRAINING UNION της ISU, τεχνικές tactical για μάχιμη χρήση, βασισμένες από τον χώρο των Ξένων Στρατιωτικών Υπηρεσιών και των Υπηρεσιών Ασφαλείας.

O Σύλλογος SD-CAT έχει πιστοποίηση εκπαίδευσης της i-CAT (Integrated Compative Arts Training), Αμερικάνικο Σύστημα Ολοκληρωμένης Εκπαίδευσης Πολεμικών Τεχνών, που ιδρύθηκε από δύο κορυφαίους παγκόσμιας φήμης Αμερικανούς ειδικούς στον τομέα του RMA (Ρεαλιστικές Πολεμικές Τέχνες- Reality Martial Arts) και της Αυτοάμυνας, Rich Ryan και Walt Lysak.

Ο Σύλλογος SD-CAT είναι μέλος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών E.O.Π.Τ. και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ρεαλιστικών Πολεμικών Τεχνών ISU (International Streetfighting Union).  

Διαθέτει Πιστοποίηση Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας Επιχείρησης σύμφωνα το πρότυπο ISO 9001:2008 για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του.